avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de lauzie

Buna ziua daca sunt angajata din luna martie am dreptul la concediu de lauzie .Tinand cont ca voi aplica pentru indemnizatia de crestere a copilului cumuland veniturile din UK si romania.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 10 Iunie 2020
Abia din septembrie puteti intra in concediu de maternitate (pre si postnatal).

Care este data de nastere a copilului?
Data nasterii este 15 mai 2020 doat ca mai nimeni nu ma putut lamuri daca am dreptul la concediu de lauzie daca sunt angajata din luna martie sau pot sa incep sa imi fac dosarul pr cresterea copilului fara concediu de lauzie
Puteti depune actele pentru indemnizatie, pentru a putea sa primiti concediu maternal trebuia sa fi lucrat in tara cel putin 6 luni anterioare lunii Mai.
Deci prin urmare pot aplica pentru indemnizatie fara concediu de lauzie pentru ca doamna de la casa de asigurari nu stiut sa imi spuna.
Inseamna ca habar nu are... sa nu spun altceva.
Concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile sau cum ii spune fiecare...) nu este obligatoriu sa fie luat si nici nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatia pentru Concediu Crestere Copil-CCC ( cei doi ani, sau trei in cazul copilului cu handicap).
Strangeti actele necesare si le depuneti le primaria de domiciliu.
Luati legatura cu primaria de domicilu, ar trebui sa va poata ajuta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)