avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si CCC

sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in concediu maternal.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 18:42, 11 Noiembrie 2011
Daca mama copilului nu are calitatea de asigurat pentru concedii si indemnizatii de sanatate sau nu indeplineste conditiile de stagiu de cotizare pentru acordarea concediului de maternitate, tatal poate beneficia de concediu crestere copil oricand dupa nasterea copilului.
Dreptul la iindemnizatia pentru cresterea copilului se cuvine incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente
Despre acest aspect puteti analiza OUG 111/2010
intr-un cuvant eu pot sa intru in concediu maternal dupa ce termina sotia concediu medical?
Sotia indeplineste conditiile.Asa ca lucrurile se hotarasc in familie !
Sotia dvs. are calitatea de asigurat pentru concedii si indemnizatii de sanatate, poate sa isi solicite concediul de crestere al copilului-pina la 2 ani
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
jcarmen a scris:

Mesajul era ca daca sotia nu indeplineste conditiile pentru acordarea co maternal.
Iar sotia indeplineste conditiile.Asa ca nu !
Daca sotia dvs. are calitatea de asigurat pentru concedii si indemnizatii de sanatate, angajatorul dvs nu va aproba concediul de crestere al copilului-pina la 2 ani

1. Nu prea este asa cum spuneti dvs.
2. OUG 111/2010 spune ca poate beneficia de indemnizatie pentru CCC oricare din parintii copilului.

florentinos:

1. Nu exista expresia concediu maternal.

2. Concediu de maternitate = 126 de zile = concediul pentru sarcina si lauzie = concediul pre si postnatal = se acorda numai mamelor daca au cotizat cel putin o luna stagiu de cotizare, inainte de acordarea concediului.

3. Daca mama nu are venituri din salarii (sau perioade asimilate) in cele 12 luni premergatoare nasterii nu poate beneficia de CCC.

4. - Concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti) poate fi solicitat de oricare din parintii copilului.
- Tatal copilului poate beneficia de CCC si indemnizatia aferenta la terminarea concediului de maternitate acordat mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
sotia mea a nascut prematur pe 26 oct.si era in timpul munci. dna. doctora mi-a spus ca nu pot sa intru in CCC pentru ca trebuia sa isi ia concediu medical inainte de a naste si dupa nastere jumate cu jumate.Pot sa intru eu in conditile astea in CCC ?

Alte discuții în legătură

Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate persoane cu handicap stefan31 stefan31 buna ziua Avem o problema sotia este insarcinate in 6 luni si o saptamana avand o problema de handicap . conform art. 24 lit c legea 185/2005 care este in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)