avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RCA expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RCA expirat

Am avut un accident în care am dovezi ca sunt nevinovat însă asigurarea mea era expirata de 2 zile. Sunt responsabil în vreun fel de avaria celeilalte mașini?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:17, 7 Iunie 2020
e interzis sa conduceti fara RCA valabil. cum ati ajuns la locul accidentului?

Adrian Dimitriu a scris:

e interzis sa conduceti fara RCA valabil. cum ati ajuns la locul accidentului?

Am ajuns pe roti și mi am primit pedeapsa de la politie pe care tot eu am chemat-o. Întrebarea rămâne dacă sunt responsabil de paguba celuilalt nefiind vina mea în accident.
S-ar putea să fii... Dacă te dă în judecată, rămâne la aprecierea instanței. Să ne ții la curent cum rămâne.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Între cauza producerii accidentului și lipsa unei asigurări RCA valabile nu este nicio legătură. Mai întâi trebuie stabilit cine se face vinovat de ăproducerea accidentului. Dacă vinovatul de producerea accidentului nu are asigurare RCA valabilăă va plăti din buzunar toate daunele. Dvs. pentru că nu aveați încheiată o asigurare RCA veți fi sancționat pentru această contravenție.. Cele 2 aspecte nu trebuie amestecate.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)
Amiabila rca Mihaivl123 Mihaivl123 Am fost implicat dintr-un accident ușor, am fost lovit în partea dreaptă fata de un alt autoturism, s-a completat amiabilă, si s-a stabilit că eu sunt ... (vezi toată discuția)