avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu complet de cotizare

Buna ziua,
Pot beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru 3 ani lucrati 100% in grupa I si 10 lucrati 100% in grupa a II-a daca acum am 60 ani si 2 luni si un stagiu de cotizare de 34 ani si 8 luni?
Cel mai recent răspuns: MoraruLM , utilizator 11:08, 27 Iunie 2020
Din ce se compune stagiul de 34 ani si 8 luni ?
34 de ani si opt luni de munca lucrati efectiv, mentionati in cartea de munca, in care s-au platit contributiile la stat. Din ce ar trebui sa se compuna?
Limita de varsta la 60 ani si 2 luni.
Nelamurirea mea e urmatoarea: pot sa ies la pensie la 60 ani si 2 luni cu 34 ani si 8 luni de cotizare sau trebuie sa astept pina fac 35 ani de cotizare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
10 ani grupa II aduc un stagiu aferent de 2 ani si 6 luni(3 luni/an) care se adauga la stagiul efectiv lucrat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Beneficii grupa a ii a uiup ilesev uiup ilesev Buna ziua, Daca am lucrat 10 ani si 10 luni in grupa a II a (90% in cartea de munca), atunci : 1) voi beneficia de reducerea varstei de pensionare (sunt ... (vezi toată discuția)
Ref grupa 2 de munca Lucian1234567 Lucian1234567 Bună ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in prezent se calculeaza reducerea suplimentara a vârstei de pensionare anticipată parțială aferenta vechimii de 5 ... (vezi toată discuția)
Grupa i si ii de munca tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua!, Am lucrat in grupa a-II-a si grupa I de munca 10 si respectiv 20 de ani in prima perioada am fost recrutat militar 1,5 ani. 1.Aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)