avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie politist care nu era de la rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie politist care nu era de la rutiera

Acum vreo doua saptamani pe 13 mai am patit o belea.Dupa ce am consumat alcool ,am condus vreo 500 de m sa-mi iau tigari.In acel loc pandeau 1 politist si un jandarm.Dupa ce am parcat masina ,nefiind surprins in trafic ,in timp ce ma indreptam spre geamul magazinului am fost interpelat de un politist (care nu era de la rutiera) sa-i dau actele ca sa-mi dea avertisment fiindca era pe la ora 23:30.Ulterior ,autosesizandu-se m-a intrebat daca am consumat alcool,am recunoscut ,a chemat un echipaj care dupa ce mi-a pus fiola a plecat,am fost condus la spital ,alcoolemie mare (penala)etc!Intrebarea mea este ,avand in vedere ca politistul care m-a dus la sange nu e politist rutier ,pot beneficia de o astfel de aparare ,in sensul ca probele biologice recoltate nu au fost recoltate in fata unui politist rutier ,deci nelegal recoltate in acceptiunea mea ? Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
andrei7676, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei7676 , utilizator 11:10, 12 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest aspect nu va ajuta, chiar deloc.
conteaza cine v-a facut testul, conteaza ca aveati o gramada de alcool in sange, nu in fata cui vi s-a facut testul si cine v-a dus sa vi se recolteze probe biologice..
Ce valoare a imbibației alcoolice în aerul expirat a rezultat la proba cu etilotestul?
ing. Ioan Ciobanu
0.98
Aveti dreptate ,regret enorm fapta comisa ! Indiferent de rezultat ,cand voi mai conduce vreodata aceasta nu se va repeta ,va asigur !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima buna seara. am fost implicat intr un accident ... mimisikuuu mimisikuuu Accident cu victima Buna seara. Am fost implicat intr un accident rutier in urma careia o persoana care traversa strada neregulamentar a fost acrosata si ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ciocolata rom raddw raddw Ce putem face in situatia in care politia insista in prelevarea probelor biologice in urma testarii cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.13g/l chiar la ... (vezi toată discuția)