avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Buna seara, am 19 ani si am terminat liceul, m am înscris la o postliceala însă as dori sa si lucrez, daca ma angajez cu contract de munca pe perioadă nedeterminată, mai iau pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:09, 9 Iunie 2020
Legea 263/2010
Art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).

Art.84
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

Codul Fiscal
Art.7
Definiții ale termenilor comuni
În înțelesul prezentului cod, cu excepția titlurilor VII și VIII, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
1. activitate dependentă - orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmaș Robert1919 Robert1919 Mai primesc pensia de urmaș dacă după ce termin liceul muncesc un an in străinătate și mă întorc apoi să fac o facultate? (vezi toată discuția)
Pensie dupa deces tata Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are 18 ani si incaseaza pensie ca urmare a decesului tatalui. A terminat liceul, insa urmeaza in continuare cursurile unei facultati. Daca se angajeaza, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Georgiana Stoicescu Georgiana Stoicescu Bună ziua! Sunt eleva si doresc sa ma angajez pe parcursul vacanței de vară, însă mi s-a spus ca acest lucru este imposibil atat timp cat am pensie. Va ... (vezi toată discuția)