avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă stare de urgenta/alerta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă stare de urgenta/alerta

Buna ziua!
Un contract incheiat pe periada starii de urgenta se prelungeste pe periada starii de alerta?
Conform OUG 40/20202 acestea incedeaza de drept la 45 de zile de la incetarea starii, iar documentul ce consemna starea de alerta “se prelungesc contaractele colective de munca la incetarea starii de alerta cu prelungire inca de 90 zile de la incetarea starii de alerta.”

De asemenea in cele 2 situatii angajatorul trebuie sa respecte preavizul stipulat in contract?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
elenaalina27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 11 Iunie 2020
Poate ne expuneti exact situatia ... intrucat ce ati postat se refera la situatii diferite ... OUG 40/2020 se refera la angajarea fara concurs, iar prelungirea duratei c.c.m. este mentionata in Legea 55/2020.


Cornel Vasile a scris:

Poate ne expuneti exact situatia ... intrucat ce ati postat se refera la situatii diferite ... OUG 40/2020 se refera la angajarea fara concurs, iar prelungirea duratei c.c.m. este mentionata in Legea 55/2020.


Exact, este vorba de cineva angajat fara concurs, persoana in cauza este angajata la un serviciu de ambulanta.
Problema este ca, nu stie exact cat si cum se aplica valabilitatea contractului in urma celor doua “norme” legislative.
Contractul este facut pe 6 luni dar din ce am inteles durata contractului se schimba in situatia de fata.

Raportele de munca/de serviciu pentru funcțiile publice de execuție și conducere, ocupate și de către personal contractual, fără organizarea concursului, în mod direct, prin numirea de către ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale pentru funcția ocupată, conform Legii-cadru nr. 153/2017 , încetează de drept la 45 de zile de la încetarea situației de urgență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca n-am primit dreptul de prelungire a dovezii de circulatie ... lujerului lujerului Daca n-am primit dreptul de prelungire a dovezii de circulatie in cazul unui dosar cu vatamare din culpa si fac plangere, pot circula pana primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Potrivit og nr. 19/2021 care modifica alin.3 al art. 27 din legea ... dana manea dana manea Potrivit OG nr. 19/2021 care modifica alin.3 al art. 27 din Legea nr.55/2020, spitalele aflate in subordinea consiliilor locale si judetene mai pot organiza ... (vezi toată discuția)
Angajare cu nerespectarea conțiilor de studii din organigrama jenifer chelaru jenifer chelaru Buna ziua! Va rog sa primesc lămuriri cu privire la următoarele întrebări. Dacă la o societate de stat a fost angajata la solicitarea directorului o ... (vezi toată discuția)