avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Fotovoltaice - AFM refuz/abuz de acceptare Certificat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Fotovoltaice - AFM refuz/abuz de acceptare Certificat de atestare fiscala emise de DITL pe cale electronica

Buna ziua,
Avem o intrebare si va rugam daca se poate sa ne ajutati cu un sfat.
Subiectul problemei noastre, este respingerea de catre (AFM) Autoritatea Fondului pentru Mediu, a unui document emis in perioada starii de urgenta (la data de 31.03.2020), concret a Certificatului de atestare fiscala, privind obligatiile catre bugetul local.
- Documentul a fost solicitat de la DITL Sector 1, printr-o solicitare depusa prin (PCUe) Punctul Unic de Contact Electronic (edirect.e-guvernare.ro), iar ulterior solicitarea fiind solutionata, prin emiterea Certificatului de atestare fiscală privind impozitele, taxele locale și alte venituri datorate bugetului local, în cazul persoanelor fizice - DOCUMENT FIIND EMIS SI CERTIFICAT PRIN SEMNATURA DIGITALA SI CERTIFICATA CU CERTIFICAT CALIFICAT, emis de catre certSIGN, de catre SEFUL SERVICIULUI DITL Sector 1.
- Documentul solicitat de la DITL Sector 1, a fost depus la (AFM) pentru constituirea dosarului de finantare in cazul solicitantilor de montare panouri fotovoltaice, programul Casa Verde.
- Ieri 11.06.2020, AFM a publicat lista Cererilor admise/respinse pentru finantarea instalarii panourilor fotovoltaice. Din raspunsul celor de la AFM, acestia au respins dosarul pe motivul ca unul din documentele depuse la dosar, respectiv Certificatul de atestare fiscala emis de DITL, nu poarta semnatura si stampila institutiei.
- Fiind vorba de un document, solicitat prin mijloace oficiale electronice, PUCe (edirect.e-guvernare.ro) si primit tot prin acest mijloc, semnat digital de catre Seful Serviciului DITL Sector 1, cu certificat digital, emis de catre certSIGN (furnizor autorizat si recunoscut cf. Legii 455/2001), nu stim cum putem formula contestatia privind respingerea acestui document si respectiv a dosarului de finantare pe motiv ca nu are semnatura si stampila.
Va rugam daca se poate sa ne indrumati, cum am putea formula contestatia tinanad cont de detaliile de mai sus si de faptul ca documentul fizic nu se putea obtine (datorita starii de urgenta la data de 31.03.2020), refuzand practic sa admita un document certificat electronic de catre o autoritate publica, doar pentru ca nu are stampila.
Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:47, 13 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie verificat daca procedura derulata:
1.- a fost activa in cursul starii de urgenta:
1.a. cu modificarile cerute de ordonante - si atunci e un comportament neconform al personalului ce a derulat procedura;
1.b. fara aceste modificari - atunci procedura e neconforma;
2. - a fost suspendata - in acest caz nu v-ati informat.
contestarea se face la pct 1 conform neconformitatilor aratate (probabil limbajul administrativ suna altfel dar asta e esenta) iar la pct 2 se poate contesta doar in cazul in care nu a existat nici o informare in eter despre suspendare (inclusiv implicita prin vreun ordin al ministerului, de ex.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație afm Societatea Română pentru Prevenirea și Recuperarea Medicală a Persoanelor cu Accident Vascular Cerebral SRPRMPAVC Societatea Română pentru Prevenirea și Recuperarea Medicală a Persoanelor cu Accident Vascular Cerebral SRPRMPAVC Bună seara, Vă expun următoarea situație bizară de respingerea dosarului RO32-41,.. pe care am întâmpinat-o cu AFM pentru programul Casa Verde Panouri ... (vezi toată discuția)
Declaratii online rain4est rain4est A folosit cineva noul sistem de declarare a contributiilor ? Cred ca ar fi de folos sa aflam cate ceva despre noul sistem, cum se obtine semnatura electronica, ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)