avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna dimineata. Ma framanta o intrebare la care as dori un raspuns
Pe la 22 de ani acum am 29 am avut o relatie cu o fata din care ia mi.a zis ca ar fi ramas gravida si de atunci si pana acum nu stiu nimic de ia. Din ce mai auuzisem atunci ca ci ca sa maritat. Intrebarea mea este daca copilu sa nascut si are pretentii ceva acu la momentu actual ,ma pune sa platesc pensie alimentara ??
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:17, 14 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate din senin, ci doar în urma unui proces prin care mama cere stabilirea paternității.
Si daca eu refuz testu paternitatii ? Is obligat sa.l fac
acest răspuns util
Dar ce v-a venit sa va ingrijorati asa dupa 7 ani ?
Ce va face sa credeti ca va va baga cineva in seama pt o eventuala pensie raportata la minimul pe ec ?

In cazul in care va va da totusi in judecata, nu veti fi dus cu forta la iml pt test, dar asta nu inseamna ca veti scapa, veti fi tata, pt instanta fiind suficiente si alte probe.
Ma ingrijoreaza findca acum sunt casatorit si nu vreau sa am probleme. Dar daca copilu e reconoscut de alt tata. Mami are dreptu sa ma poarte pe drumuri ?

gi-jane2 a scris:

Dar ce v-a venit sa va ingrijorati asa dupa 7 ani ?
Ce va face sa credeti ca va va baga cineva in seama pt o eventuala pensie raportata la minimul pe ec ?

In cazul in care va va da totusi in judecata, nu veti fi dus cu forta la iml pt test, dar asta nu inseamna ca veti scapa, veti fi tata, pt instanta fiind suficiente si alte probe.

acest răspuns util
copilul nu poate avea 2 tati, daca e recunoscut de un alt barbat, copilul are tata, deci puteti sa va linistiti.

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii minor 6 ani alex08andra alex08andra Buna ziua, daca copilul are 6 ani pot sa mai fac proces pt stabilirea paternitati? (vezi toată discuția)
Drept de succesiune al unui copil nerecunoscut de tata dudu2000_ro dudu2000_ro Buna ziua!Un copil nerecunoscut legitim de catre tatal sau,decedat intre timp,are dreptul la a mosteni bunuri mobile si imobile apartinute acestuia!Multumesc ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)