Detin un imobil cu destinatie mixta conform AC (locuinta +spatiu comercial la parter).De ce ma obliga primaria sa platesc impozit cu regim nerezidential pentru spatiu (restant cica din 2016) daca casa nu este locuita,nu s-a desfasurat nicio activitate economica ,nu a fost inregistrata nicio firma si pana in prezent am platit impozit cu regim rezidential ? destinatia finala fiind cea de locuinta.Cei de la taxe si imp.au zis ca nu-i intereseaza daca este sau nu act. economica ,ci doar ce scrie in autorizatie.
Va rog sa ma lamuriti cu acest impozit!
Va multumesc !
La inregistrarea cladirii in 2008 a fost cu regim rezidential. Luna aceasta cand am vrut sa platesc imp. pe 2020 mi-au spus ca trebuie sa fac alta dec.fiscala pt..ca e cladire mixta si trebuie sa platesc impozit diferentiat.
daca in 2008 autorizatia de construire era pe regim mixt si dvs ati declarat-o rezidentiala pe toata, ati facut un fals.
DITL nu-si bate capul cu asta fiindca are nevoie de bani (sa te judeci pentru un fals pentru cateva zeci de mii de lei n-are rost). 2016 este anul cel mai indepartat care le permite sa va ceara banii.