avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce sancțiuni exista pt cei care nu se trec la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce sancțiuni exista pt cei care nu se trec la întreținere

Buna ziua,

Avem multe persoane in bloc care au declarat mai puține persoane. Ne afectează foarte mult, întrucât suntem la paușal și cu apă și anumite cheltuieli comune, care se împart pe Nr de persoane. Administratorul zice cA nu ii poate obliga în nici un fel, iar de bună voie.....nu se trec. Trebuie constrânși cumva.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:16, 15 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista sanctiuni.
Sfatul meu este ca cei care au date certe ca locuiesc mai multi acolo sa faca o sesizare scrisa la presedinte ca sa ii treaca la intretinere.
Legiuitorul nu a prevazut aplicarea de sanctiuni pentru astfel de situatii
Puteti obliga introducerea numarului real de locatari sesizand oficial politia teritoriala care detine autoritatea si competenta sa verifice datele consemnate in cartea de imobil a condominiului
LEGE nr.105 /25 septembrie 1996 privind evidenţa populaţiei si cartea de identitate
publicata n M.Of. nr. 237/30 sep. 1996 IV prevede si sanctiuni pentru nedeclararea domiciliului,sanctiuni care pot fi aplicate de catre autoritatea politiei

Art. 37. - Încălcarea dispoziţiilor prevăzute în prezenta lege atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, disciplinară, contravenţională sau penală a persoanelor vinovate.

Art. 38. - Declararea necorespunzătoare a adevărului privind domiciliul sau reşedinţa constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit dispoziţiilor din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand au aparut actele de identitate ? incitatus incitatus Salut! Ma poate ajuta cineva sa aflu cand au aparut primele acte de identitate in lume ? Dar in Romania? Buletinul de identitate care a precedat cartea ... (vezi toată discuția)
Ajutor nutica nutica Parintii mei mai au un fiu, care nu mai locuieste cu ei, dar adresa de domiciliu in buletin este cu cea a parintilor. Bazandu-se pe acest lucru ii ameninta ... (vezi toată discuția)
Nelamurire nutica nutica Lege nr. 105/1996 din 25/09/1996 Versiune actualizata la data de 01/07/2004 privind evidenţa populaţiei şi cartea de identitate@ Art. 28. - Persoana ... (vezi toată discuția)