Bună din data de 15.03.2020 până în data de 31.05.2020 am fost în somaj tehnic din data de 01.06.2020 am concediu medical pentru sarcină și lăuzie colegii mei sunt in continuare în somaj tehnic iar firma unde eu lucrez are în continuare activitatea suspendată fiind vorba despre un restaurant. Patronul nu are de unde să îmi plătească concediul având activitatea în continuare suspendată ce pot să fac pentru a primi banii pe concediul medical
Am încercat și mi-au spus că nu au cum să mă ajute că trebuie firma la care lucrez să îmi dea banii iar după aceea o să îi primească înapoi cine știe când
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate
Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....
Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......
Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.