Mai multi angajati au solicitat angajatoruluo sa ne arate ccm ul si regulamentul intern al firmei ( acestea exista), dar angajatorul refuza. Spune ca le-am vazut o data la angajare si le-am semnat si de ce sa ni le mai arate. E legal asa ceva?
Multumesc!
Codul muncii precizeaza:
-Art. 243 (1) Regulamentul intern se aduce la cunoștința salariaților prin grija angajatorului și își produce efectele față de salariați din momentul încunoștințării acestora.
(2) Obligația de informare a salariaților cu privire la conținutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conținutul regulamentului intern se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conținutul regulamentului intern. (4) Regulamentul intern se afișează la sediul angajatorului.
Solicitati angajatorului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa respecte Codul muncii.
Multumesc pentru raspuns!
Deci sa inteleg ca angajatorul are obligatia sa imi rearate contractul colectiv de munca si regulamentul intern al firmei daca le solicit?