avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de pensie corecție 2020
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de pensie corecție 2020

Bună seara,
Vin cu o întrebare...
Mama mea, a depus dosarul de pensionare,in data de 19.05,2020.
In urma cu 2 zile i-a venit decizia de pensionare, cu drept de pensionare din 18.08.2019, la vârsta de 58 ani și 1 lună.
Problema e în felul următor, acel indice de corecție e de 1.2 și nu de 1.41 care ar fi aferent anului 2020.
Este normal acest lucru????
Menționez ca pana la depunerea dosarului a beneficiat de pensie de boala( handicap gradul 2)
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bog8florin , utilizator 19:36, 17 Iunie 2020
Da.
Este corect.
Se subintelege ca atunci (18/08/2019) indeplinea conditiile varsta si stagiu pentru trecerea de la pensie de invaliditate la cea de limita de varsta.
Adică, nu se încadrează la indice de corecție de 1,41???
Nu.
Din datele postate asa rezulta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate să îmi spuneți și baza legală, eventual articolul??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa anulez dezia de pensionare? Spurcaciu lucia Spurcaciu lucia Buna ziua, Sunt nascuta la data de 5 octombrie 1961 si am depus dosarul de pensionare in 25 noiembrie 2019. Stagiul total realizat este de 41 ani 8 luni si 15 ... (vezi toată discuția)