avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Libera Teren Extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Libera Teren Extravilan

Buna ziua, as dori sa va intreb legat de vanzarea unui teren extravilan, eu sunt arendasul unei suprafate de teren extravilan arabil, proprietatul terenului a pus terenul la vanzare la primarie cu pretul de 25mii lei/ha.
Eu nu i-am acceptat oferta de vanzare in termen de 30 de zile de la oferta si proprietatul a primit aviz de vanzare libera de la primarie.

Acum proprietarul imi cere 27 mii lei /ha si as vrea sa ii cumpar suparafata de teren ca am facut rost de bani dar intrebarea este daca trebuie sa reia din nou oferta de vanzare la primarie sau poate sa imi vinda terenul direct daca pretul este mai mare decat oferta ?

Tin sa precizez ca eu inca sunt arendas pe terenul respectiv pana in 2024.

Multumesc,

Cu stima,

Mihai
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2020
michel1992, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea de vanzare-cumparare a terenurilor agricole 17/2014 heavenz heavenz Intrebarea mea se refera la legea 17/2014 , detinem 20HA la asociatie si vroiam sa va intreb legat de aceasta noua lege, noi vom depune oferta la Primarie de ... (vezi toată discuția)
Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)