avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea minorului cu pensie de urmas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea minorului cu pensie de urmas

Buna seara,am 16 ani,iar tatal meu este mort de un an si cateva lui,iau pensie de urmas si vreau sa ma angajez.Pot sa o fac legal,cu contract sau voi pierde pensia? Mama mea zicea ca nu pot pentru ca o voi pierde,dar cred ca stiti mai bine ca ea :) Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
andreea075, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea075 , utilizator 19:14, 22 Iunie 2020
Legea 263/2010
Art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
......
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).
....
Nu sunt avocat deci nu pot sa iti confirm ca e legal sau nu, dar stiu persoane in aceeasi situatie care eu peste 20 de ani urmeaza facultatea, este angajata si are si pensie de urmas.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
nustiuunnume, utilizator
vă multumesc !
Da,stiu si eu cazuri,dar eu sunt minora,ma gandesc ca nu e cu nimic diferit,nu?
Legea este clara : copiii, pensionari de urmaș,pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora ... In opinia mea , legea refera si la copii minori care au capacitate de muncă de la împlinirea vârstei de 16 ani.

Alte discuții în legătură

Pensie dupa deces tata Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are 18 ani si incaseaza pensie ca urmare a decesului tatalui. A terminat liceul, insa urmeaza in continuare cursurile unei facultati. Daca se angajeaza, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariu Alexandra12dj Alexandra12dj Beneficiez de pensie de urmaș, ambii părinți fiind decedați. Vreau sa mă angajez într-o instituție de stat, contractul fiind o colaborare. Pot cumula ... (vezi toată discuția)
Angajare+ pensie de urmas Carmenstratone Carmenstratone Buna seara! Am un copil minor de 17 ani care detine o pensie de urmas de pe urma tatalui decedat in urma cu 7 ani .Baiatul meu vrea sa se angajeze pe o ... (vezi toată discuția)