cosmin9 a scris:
nu, am fost ieri la ei si mi-a emis extractul pe numele vanzatorului de acum 20 de ani.
desi am si schita cadastrala de la cadastrist.
cel de la primarie ne-a recomandat sa schimbam actul la notar ?!
mergem la topograf si vom merge si la ocpi - este vis-a-vis de noi.
problema este ca au facut actele la misto si cand au fost suprafete tabla au facut inclusiv pe jumatate de teren !!!
multumesc
va tin la curent
Din pacate asa se procedeaza in toata tara. Topograful primeste 60 de lei/imobil, o renumeratie care este extraordinar de mica, avand in vedere ca firma noastra intocmeste un dosar de intabulare incepand cu 500 de lei/imobil in extravilan. Si ca sa iasa pe profit trebuie sa faca pe banda rulanta cat mai repede.
Procedura este ca scot de la primarie titlurile de proprietate / extrasele cf / etc. si inscriu pe primul proprietar terenurile, nu tin cont de sentintele judecatoresti / mosteniri / vanzari-cumparari / etc.
Daca terenul este intabulat ``cat de corect`` aici ma refer la amplasament, atunci puteti face din nou contractul de vanzare-cumparare la notar, sau notarul sa faca un act aditional la contract (aici va explica el mai bine) si in baza acestor acte sa va inscrieti dreptul de proprietate platind taxa aferenta.