avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Aprobare idemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Aprobare idemnizatie de somaj

Am vazul ca in Camera Deputatilor s-a votat un proiect de modificare a legii 118 (deportatii, etc) care acorda urmasilor celor decedati in detentie suma de 500lei/luna. Am un nepot care va beneficia daca legea va fi promulgata. Acum lucreaza la o multinationala si are salariu bun, bun, Sa zicem ca date fiind conditiile actuale, mutinationala il va trimite in somaj. Va pierde dreptul de idemnizatie de somaj datorita faptului ca are acest venit lunar? Conform salariului si cotizatiei ar avea dreptul la o suma bunicica.
Legea 118 spune
„Articolul 7
Indemnizaţiile lunare acordate în baza prezentului decret-lege nu afectează plafoanele de venituri în funcţie de care se stabilesc chiriile pentru locuinţele din fondul locativ de stat, bursele pentru elevi şi studenţi şi ajutoarele sociale”

Nu vad ca idemnizatia de somaj ar intra aici.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
interval, utilizator

Alte discuții în legătură

Decret lege 118 cerveza123 cerveza123 De curand s-a modificat Decret lege 118, iar mama mea, care este fost deportat politic, va avea indemnizatia lunara marita de la 400 lei la 700 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Decretul 118/1990 MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna seara! Am si eu o singura intrebare: In cazul decretului-lege 118/1990, prin care se stabilesc indemnizatii pt persoanele persecutate, detinute etc. in ... (vezi toată discuția)
Modificari decret lege 118/1990 karytat karytat In MO nr.623/15.07.2020, a fost completat Decretul - lege 118/1990, la articolul 5 cu aliniatul (5) cu urmatorul text \"Copilul celui decedat in luptele cu ... (vezi toată discuția)