avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare statut coasigurat la alta ruda
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare statut coasigurat la alta ruda

Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. O persoana poate depune acte pt a deveni coasigurat prin alta ruda, daca este deja coasigurat? Mama are calitatea de coasigurat (asigurat fără plata contribuţiei) prin luare in intretinere de catre sot, dar din motive personale nu poate primi dovada calităţii de asigurat si as dori sa inaintez eu actele catre angajatorul meu pt coasigurarea ei si luare in intretinere. De asemenea, inteleg din Ordinul Nr. 617/2007 Art. 20 ca "dovada calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate se realizează printr-un document justificativ - adeverinţă, eliberat de CAS", iar mamei tocmai asta ii lispeste, desi portalul cnas.ro/page/verificare-asigurat.html ii confirma calitatea de (co)asigurat. Metoda pt obtinerea documentului justificativ CAS (chiar in eventualitatea pierderii primei adeverinte eliberate) este ca angajatorul asiguratului (cel ce ia in intretinere) sa inainteze o cerere catre CAS sau se poate si altfel?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
bogdanadrian.burciu@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Coasigurat LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce acte sunt necesare pentru inscrierea sotiei unui salariat ca si coasigurat la sanatate? (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul opsnaj LupuGabriel LupuGabriel soţia mea care este în prezent casnică poate beneficia de asigurarea mea medicală, dat fiind faptl că sunt asigurat OPSNAJ? (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de coasigurat sanatate paulini_iolanda paulini_iolanda Sunt pensionara, iar mama mea nu are niciun venit, eu o intretin, dar nu locuim la aceeasi adresa. Pot sa o fac coasigurat? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)