avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde o donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde o donatie?

Daca am dobandit prin donatie un bun,il pot vinde?
Cel mai recent răspuns: anabella_n , utilizator 23:12, 24 Decembrie 2009
daca v-ati intabulat dreptul de proprietate, puteti efectua orice acte de dispozitie in legatura cu acel bun . ( daca este vorba de un bun imobil )
buna ziua!
da normal ca puteti instraina acel bun!
Daca acel contract de donatie indeplineste toate conditiile de fond si de forma, astfel incat sunteti intr-adevar proprietarul bunului, puteti exercita dreptul de dispozitie aferent
Daca nu e afectata de o modalitate a unui act juridic , spre exemplu , o conditie rezolutorie , sau o sarcina neindeplinita, acest bun poate fi instrainat, cu mentiunea ca mostenitorii rezervatari carora le-au fost lezate drepturile succesorale prin aceasta liberalitate se pot adresa instantei de judecata , in vederea reductiunii acesteia.
cu mentiunea ca, mostenitorii rezervatari se pot adresa instantei de judecata in vederea reductiunii liberalitatilor, doar ulterior decesului donatorului .

Alte discuții în legătură

Teren donat ContSters329101 ContSters329101 buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? tatal a instrainat casa surorii vitrege rancztibor rancztibor tatal meu a instrainat casa nu stiu in ce forma v/c sau donatie sorei mele vitrega eu sint singulul fiu din prima casatoria din a doua casaterie a tatalui nu ... (vezi toată discuția)