Daca acel contract de donatie indeplineste toate conditiile de fond si de forma, astfel incat sunteti intr-adevar proprietarul bunului, puteti exercita dreptul de dispozitie aferent
Daca nu e afectata de o modalitate a unui act juridic , spre exemplu , o conditie rezolutorie , sau o sarcina neindeplinita, acest bun poate fi instrainat, cu mentiunea ca mostenitorii rezervatari carora le-au fost lezate drepturile succesorale prin aceasta liberalitate se pot adresa instantei de judecata , in vederea reductiunii acesteia.
cu mentiunea ca, mostenitorii rezervatari se pot adresa instantei de judecata in vederea reductiunii liberalitatilor, doar ulterior decesului donatorului .
Teren donat
ContSters329101
buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire
pedrosolitar
Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)