avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde o donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde o donatie?

Daca am dobandit prin donatie un bun,il pot vinde?
Cel mai recent răspuns: anabella_n , utilizator 23:12, 24 Decembrie 2009
buna seara si sarbatori fericite tuturor!
as dori si eu cateva lamuriri cu privire la o donatie imobiliara.
mai exact, sotul meu a primit de la parinti un apartament de 3 camere prin donatie, fara nici o clauza. stiu ca in caz de donatie sau mostenire eu, ca sotie, nu am nici un drept la acea casa, decat in cazul decesului sotului.
1. as vrea sa stiu, copilul nostru nu are nici el nici un drept prin lege la acea casa? decat in caz de deces sau donatie de la tatal sau?
2. daca pastram acest apartament toata viata, il intretinem si investim in mod egal in el, la un posibil divort se partajeaza doar bunurile achizitionate in comun, nu si casa? indiferent de numarul anilor petrecuti impreuna?
3. daca vindem bunul dupa o perioada si cumparam altceva, mie ce parte mi-ar reveni din acest nou bun imobiliar, in caz de divort?
va multumesc anticipat pentru orice lamurire privitoare la aceasta situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren donat ContSters329101 ContSters329101 buna ziua ! matusa mea mi-a donat 107mp teren curti constructii .pot sa vand acum sau dupa 6 luni termen de a revendica (cere) cota parte cineva din neamul ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? tatal a instrainat casa surorii vitrege rancztibor rancztibor tatal meu a instrainat casa nu stiu in ce forma v/c sau donatie sorei mele vitrega eu sint singulul fiu din prima casatoria din a doua casaterie a tatalui nu ... (vezi toată discuția)