avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dubii agentie modeling!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dubii agentie modeling!

De curand fiica mea de 1 an si 3 luni a fost selectata de catre agentia D.S.M.,pt divers activitati (reclame,cataloage produse etc).
Apoi a fost aleasa pt nivelul de profesionisti ceea ce include o colaborare pe 2 ani la nivel national si trebuie sa platesc 250 euro(in 3 rate) pt unul din cele 4 book-uri (album de prezentare) care imi va reveni mie.
Apoi vor aparea contracte cu diferite firme.
Acum problema e ca am cautat pe net date despre aceasta agentie si nu am gasit nici un rezultat.Cum pot fi sigura de seriozitatea ei?
Si m-a surprins ca de la inceput trebuie sa platesc banii acestia.
Si cum pot avea certitudinea ca in decursul celor 2 ani castigurile ei vor fi cele precizate verbal la incheierea contractului de colaborare (in contract nu se specifica sumele pe care ea le va castiga)
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
ContSters20980, utilizator
Acel contract sau convenţie trebuie înregistrat sau înregistrată la Direcţia de Muncă,la Finanţe,etc. şi trebuie să cuprindă clauzele care să vă lămurească.
Sa inteleg in cazul asta ca acest contract nu este unul "legal",in regula?
Ce as putea face in cazul asta?
Va multumesc
Spuneti-le ca nu vreti nici un catalog, sau banii pe el sa vi-i retina din viitorul castig. In multe cazuri, obiectvul acestor 'firme' este sa va sece de bani si apoi sa va lase balta. in cazul de fata s-ar putea sa va ia cei 250E si sa va ureze succes in alte activitati.
De asemenea, verificati daca firma exista si este inregistrata la registrul comertului.
Inteleg...Eu deja am platit prima rata de 3mil600 lei vechi,mi-au dat chitanta,insa pe mine m-a nedumerit ca imi cer asa de la inceput bani,si nu sunt putini.Si e vb de copilul meu aici...
La registrul comertului merg si intreb pur si simplu?Sau trebuie sa depun o cerere ceva mai intai?Ma scuzati ca cer atatea detalii insa functionarii de pe la noi nu sunt prea prietenosi si chiar vreau sa am certitudinea ca e totul in regula cu agentia in cauza.
Va multumesc inca o data!
eu am inteles despre ce e vb in contractul respectiv . cei care semneaza contractul beneficiaza de impresariere artistica pe 2 ani. directoarea mia explicat foarte clar ca la modelingul asta e ca la scoala . daca un copil are intradevar inclinatie spre asa ceva merge mai departe. si profesorul de matematica daca vede la un copil ca are materie cenusie mai multa le recomanda parintilor sa investeasca in talentul lui. mie mi se pare ok. am cautat pe net impresari din lumea modei si mi sau cerut preturi fff mari. 500 de euro impresariere pe 1 an. fara pregatire fara book.
250 de euro mi se pare ok comparativ cu alte oferte

Alte discuții în legătură

Contract Ginaandrei Ginaandrei Buna ziua. Am 19 ani impliniti si am incheiat un contract de modeling cu o agentie de fotomodele. Am dus contractul la firma respectiva, acum un an, dar nici ... (vezi toată discuția)
Oare am castig de cauza? silvica1 silvica1 :\"> Buna, Sunt noua pe acest forum si asi dori daca poate cineva sa-mi explice cum sta treaba cu aceste banci. Anul trebut am facut un imprumut la banca ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene HalatiuMaria HalatiuMaria Buna ziua.As vrea sa infiintez o firma proprie si nu stiu procedurile prin care se pot primi fonduri europene nerambursabile.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)