avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Oare am castig de cauza?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Oare am castig de cauza?

:"> Buna,

Sunt noua pe acest forum si asi dori daca poate cineva sa-mi explice cum sta treaba cu aceste banci.

Anul trebut am facut un imprumut la banca si timp de un an de zile am platit o rata de 330 de euro, dupa un an, mi-a crescut rata la 420 de euro. Acum cateva luni am incetat sa mai platesc rata atat de mare, si am fost la banca unde am solicitat sa vb cu un superior de la banca....Mi s-a explicat ca nu pot vb ca de fapt trebuie sa fac o cerere prin care sa specific de ce nu pot plati rata iar ei imi vor da un bon de ordine si ma vor suna. A trecut cateva luni bune, eu am platit rata la banca de la 420 cat aveam la 250 caci atat pot da pe luna.

Am fost sunata sa vin pana la banca caci prin telefon nu puteau sa-mi dea detalii. Am fost si spre surprinderea mea, am vb cu o doamna care era angajata de cateva luni, nu stia mare lucru...in final mi-a zis asa; ca ei pot sa-mi scada rata cu cel mult 30 de euro iar creditul se va prelungi pe 45 de ani (eu l-am facut pe 30 de ani). Am ramas prafX-(

Acum eu platesc tot 250 de euro, caci nu am de unde mai mult - si ei imi trmit o instiintare in care spun ca imi va lua casa daca nu platesc ratele...

Ce pot face, va rog sa ma sfatuiti...cum pot vb cu ei sa ma intyeleaga ca nu sunt un rau platnic dar pur si simplu nu am de unde da 420 de euro.

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: silvica1 , utilizator 15:41, 11 Noiembrie 2009
Daca aveti un contract cu dobanda variabila, este posibil sa va creasca rata.
Faceti o plangere la OPC si o sa va lamuriti daca esre ceva ilegal.
Totusi banca respecta sau nu contractul?
Da, este cu o dobanda variabila dar totusi sa sara de la 330 e la 420e e foarte mult.
Sotul nu mai lucreaza de cateva luni bune, eu am un salariu de 150 ron de unde sa pot achita aceasta rata?
Ce credeti ca pot face sa am o rata mai mica? Cu cei de la banca nu ma inteleg....cand mergi la ei sa vb iti spune verde in fata ca nu au ce face...
A-si mai vrea sa va intreb, daca eu platesc exact cat am 250e in loc de 420e ce pot sa-mi faca...deci eu totusi incerc din putinul pe care il am sa platesc...pot sa-mi ia casa si in conditiile astea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate reesalonare credit bancar silvica1 silvica1 Buna ziua, A-si avea o rugaminte daca la acest topic v-a raspunde un avocat. In 2008 am facut un imprumut la banca de 43 de mii de euro pe 25 de ani, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o banca - sfaturi? gclaudiu83 gclaudiu83 in anul 2007 am contractat un credit de la [BANCA] pe o perioada de 10 ani.In primele luni am platit rata de 420 ron apoi aceasta s-a modificat treptat pana a ... (vezi toată discuția)
Rata banca Alina80 Alina80 Buna ziua. As dori, va rog, sa imi spuneti si mie ce as putea face pentru a evita cresterea ratei, in situatia urmatoare: Anul trecut am contractat un credit ... (vezi toată discuția)