avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Posibilitate reesalonare credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Posibilitate reesalonare credit bancar

Buna ziua,

A-si avea o rugaminte daca la acest topic v-a raspunde un avocat.

In 2008 am facut un imprumut la banca de 43 de mii de euro pe 25 de ani, rata fiid de 330euro - variabila.
In 2009, rata s-a facut 420 de euro. Am platit cateva luni, dar sotul a intrat in somaj, (de cateva luni si nu a luat nici un ban) eu singura nu am cum sa achit aceasta rata.

Am incercat sa vb cu cei de la banca sa gasim impreuna o solutie pentru a-mi micsora rata sa pot plati in continuare dar nu s-a putut. Mi-au zis ca pot sa-mi scada cu 30 de euro si sa-mi prelungeasca anii de plata adica de la 25 de ani - la 45 de ani.

Lunile au trecut eu am platit 250 de euro. Zilele trecute am primit un plic de la ei in care imi spun ca daca nu platesc suma restanta imi vor pune sigiliu pe casa.

Intrebarea mea ar fi daca eu ma angajez sa platest luna de luna exact cat pot sa dau (caci nu mai am de unde) ei pot sa-mi ia casa? Nu sunt rea platnica dar efectiv nu am de unde sa platesc suma de 420e.

Unde ma pot adresa si cu cine trebuie sa vb despre problema pe care o am? Oare cine ma poate ajuta in aceasta problema? Totusi incerc sa platesc luna de luna...
Imi pare rau ca va aflati intr-o asemenea situatie. Incercati sa vorbiti cu directorul sucursalei unde aveti creditul si cereti o intrevedere in vederea negocierii unui astfel de credit. Duceti dovada cu privire la situatia sotului Depinde si de ce conditii sunt prevazute in contractul dvs. Sper sa mai scrieti pe forum pentru a afla in ce stadiu sunteti
Stimata Doamna,

Inaintati contractul dumneavoastra de credit spre studiu unui avocat.
Daca exista posibilitati de reesalonare a creditului veti sti numai in urma analizei corecte a contractului.
Dincolo de acest aspect, sustinem sfatul colegei noastre de a solicita o intrevedere directorului bancii, caruia sa ii expuneti situatia dumneavoastra.

Va dorim mult succes!

Cu stima,
Echipa ADVOCATE.RO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare am castig de cauza? silvica1 silvica1 :\"> Buna, Sunt noua pe acest forum si asi dori daca poate cineva sa-mi explice cum sta treaba cu aceste banci. Anul trebut am facut un imprumut la banca ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credit neagadanut neagadanut Buna ziua Am luat un credit de nevoi personale de 8000 euro(credit final 13000 euro)cu o rata de 100 euro/luna,din care am platit 2 ani si am ramas cu cei ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar v4l3n7in v4l3n7in Buna ziua. Am un credit ipotecar luat in martie 2008 si pe care datorita cresterii ratei de la 340 la 490 euro nu l-am mai putut plati. Creditul l-am luat ... (vezi toată discuția)