avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata Credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata Credit ipotecar

Buna ziua.

Am un credit ipotecar luat in martie 2008 si pe care datorita cresterii ratei de la 340 la 490 euro nu l-am mai putut plati. Creditul l-am luat pentru cumpararea unei garsoniere, aceasta facand si obiectul ipotecii pentru acest credit. Eu am facut mai multe scrisori catre banca sediul central si sediul sector 2 in care mi-am motivat neputinta de plata insa nu am putu rezolva nimic, iar in momentul de fata salariul din CM este cu mult sub valoarea ratei si nu pot sa cred ca nu exista nici o solutie, deoarece nu vreau intentionat sa numai platesc, pur si simplu numai pot. Am deja 70 zile de intarziere.
Spuneti-mi va rog ce se va intampla? Voi fi executat silit ? voi fi actionat in instanta? mai am vreo sansa sa pot face ceva ca sa ajung la o rata mai mica pe care sa imi permit sa o platesc ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Puteti sa cereti o perioada de gratie de 6(sase) luni , perioada in care veti achita numai dobanda aferenta creditului si , de asemenea , puteti solicita o reesalonare pe o perioada extinsa a creditului , situatie in care va scadea rata lunara dar sa nu va asteptati la minuni!
Am vrut sa obtin o reesalonare insa mi s-a spus ca nu se mai poate fiindca aveam deja o datorie de 500 euro. Am observat pe cele 2 grafice de rambursare (cel de dinainte de majorare si cel de dupa) ca rata la creditul efectiv scade de la 55 euro la 22 ceea ce mi-e nu mi se pare normal. Cand am fost la banca am purtat o discutie cu Doamna Director care m-a sfatuit cu nonsalanta sa mai imi iau un job .
Din pacate cei de la banca merg pe o pozitie de forta !
In cazul in care veti depasi 3 luni de neplata vor introduce dosarul la executare! De acolo si pana la scoaterea la vanzare a imobilului nu este decat un pas!
Sfatul cinic cu luati-va inca un job e practic , insa pana la a ajunge acolo achitati-va ratele restante!
Tocmai asta este ca nu am destui bani, daca as avea as plati dar nu am. Spuneti-mi va rog fiindca inteleg ca o sa execute imobilul, ce se intampla in cazul in care imobilul valoreaza in acest moment cu aproximativ 20 000 EURO mai putin decat creditul pe care l-am luat eu in 2008?

Multumesc mult
ce sa se intample ? dvs aveti doar de pierdut , iar banca iese in castig , ca de obicei !!
eu v-as sfatui sa nu renuntati , e pacat de ratele care le-ati achitat pana in acest moment si de toate celelalte cheltuieli .
incercati sa va imprumutati de la rude, gasiti o cale pt ca este pacat .

o solutia ar fi sa inchiriati garsoniera , cel putin pana va reveniti financiar , si sa va mutati la parinti sau un prieten.
nu stiu, imi dau si eu cu parerea . pt ca de la banca nu o sa primiti intelegere, incercati sa apelati la rude/prieteni , cel ptuin pt cateva luni .

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita-credit restant acinomcris acinomcris Am un apartament de 3 camere. Am facut un credit de nevoi personale cu buletinul in urma cu ceva timp. Nu am mai putut plati ratele si am intrat in conflict cu ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale marianch marianch Buna seara! Imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat. Am un credit de nevoi personale de 20000 euro, fara giranti, fara garantii De 2 ani de cand am ... (vezi toată discuția)