avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere apartamente in regim hotelier - persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere apartamente in regim hotelier - persoana juridica

Buna ziua,

Dupa lungi cautari, mai ales pe internet, nu am reusit sa gasesc un ghid sau sfaturi care sa ma ajute pe acest subiect asa ca apelez aici la ajutor. Mentionez ca nu m-am mai lovit de astfel de probleme juridice, nu sunt un cunoscator si juristul nostru nu este specializat pe asa ceva.

Pe scurt, compania unde lucrez detine o serie de apartamente iar in acest moment dorim sa le inchiriem in regim hotelier.

Am gasit tot felul de sfaturi mai mult sau mai putin utile, majoritatea vizand persoanele fizice si putin pentru PFA. In acest moment am inteles ca legea turismului stipuleaza necesitatea obtinerii unui certificat de turism "la autoritatile competente" dar din cate am observat legea inca se afla la dezbatere in Parlament. Ce pasi trebuie sa urmez? Trebuie modificate/adaugate coduri CAEN care sa reflecte aceasta activitate? Este obligatorie o casa de marcat si facturier in momentul cand se inchiriaza prin platforme de tipul AirBNB sau Booking?
Pentru inchiriere pe model clasic, perioada (ne)determinata, procesul este mai simplu?

Care sunt pasii pe care sa-i urmez pentru a inchiria, legal, aceste apartamente?

Va multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier ... Sbalcanu Sbalcanu Buna ziua, In cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier (AirBnb, Booking, sau prin oricare alta firma) este necesar acordul vecinilor? In blocul ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)