avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfierea unui copil infiat dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfierea unui copil infiat dupa casatorie

va rog mult sa ma ajutati cu raspunsuri deoarece este foarte important pentru fratele meu sa stie deoarece sotia are pretentie ca fratele meu sa plateasca pensie alimentara minorului in varsta de 8 ani. va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
claudettes, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 20:51, 14 Decembrie 2010
Adoptia inceteaza prin desfacere sau ca urmare a declararii nulitatii acesteia.
Adoptia este nula, daca a fost incheiata in alt scop decat cel al ocrotirii interesului superior al copilului sau cu incalcarea oricaror conditii de fond sau de forma prevazute de lege.
(2) Cu toate acestea, instanta va putea respinge cererea de declarare a nulitatii adoptiei, daca va constata ca mentinerea adoptiei este in interesul celui adoptat.

Prin urmare solicitati in instanta declararea nulitatii adoptiei. Pentru mai multe detalii studiati Legea privind regimul juridic al adoptiei, legea nr. 273/2004 .

Fratele dumneavastra trebuia sa se gandeasca la inceput ca de indatoririle parintesti pe care si le-a asumat la data adoptiei copilului nu poate "scapa" asa usor ca de sotie.
va multumesc si as mai avea o intrebare daca se poate... avand in vedere faptul ca acest copil influentat de mama sa nu il respecta pe fratele meu si ii vorbeste extrem de necuviincios ar putea sa puna la proces martori care sa ii sustina fratelui meu marturia ca sa-l avantajeze?
Buna ziua . Eu nu prea inteleg , de ce acest cuplu a infiat un copil in conditiile in care nu exista stabilitate in familie? Este pacat ca oamenii isi permit sa se joace asa cu destinul unui copil. Odata ce ce oamenii adopta un copil , dobandesc unele drepturi si indatoriri, faptul infierii echivaland cu a avea un copil natural. Ce s-ar intampla daca toti parintii, fie ei parinti firesti sau doar adoptatori, ar avea facultatea de a se lepada de sarcinile parintesti?Poate ca fratele dvs. va reusi intr-un final ,,desfierea" , fiindca este clar ca nu-si mai doreste acest copil , si defapt nici nu il merita , insa legea , in principiu,prevede cauze de nulitate pentru desfacerea adoptiei.
Ma indoiesc sa reuseasca... si oricum va fi greu chiar daca se va desface...

Odata adoptat, copilul e al dv. Nu se mai face diferenta ca e biologic sau nu al tatalui din certificatul de nastere...
Asa incat, si daca doamna nu va cere pensie, tot va va obliga instanta la plata ei. Deci nu o luati ca o rautate a ei, caci e o realitate legala, dv. veti fi obligat oricum la plata pensiei.
Inteleg ca fratele dv. nu ar avea nicio problema cu faptul ca are un copil daca... nu i s-ar cere bani de intretinere??? INteleg bine?
nu cred ca s-a inteles prea bn ce am vrut sa spun: copilul nu este infiat de amandoi... este al sotiei din prima casatorie de asta fratele meu nu mai doreste sa aiba de a face cu copilui desi acesta ce e drept nu are nici o vina insa el nu il mai vrea deoarece cum am specificat si mai sus nu il respecta si ii vorbeste neciviincios. va multumesc

Alte discuții în legătură

Tata in certificatul de nastere florii florii as dorii sa stiu daca un copil nerecunoscut de tata la nasrere pot s-l trec pe numele viitorului meu sot(nu suntem casatoriti), copilul are 3 ani. unde ... (vezi toată discuția)
Doresc desfierea copilului înfiat. acum are 6 ani și a fost ... ami399 ami399 Doresc desfierea copilului înfiat.Acum are 6 ani și a fost înfiat acum 3 ani.Are Adhd și a devenit foarte agresiv cu noi parintii și copiii mei biologici. ... (vezi toată discuția)
Intretinerea unui copil de catre tatal adoptiv ContSters89128 ContSters89128 un angajat de al meu are urmatoarea problema: a fost casatorit si impreuna cu sotia au adoptat un copil , la 1-2 ani de la adoptie ,a divortat si copilul ... (vezi toată discuția)