avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa

Am cumparat un teren pe care vreau sa imi construiesc o casa. La un metru de gard trece pe proprietatea mea o conducta a OMV-ului. Ei ma conditioneaza sa imi amplasez casa la 20 m de conducta. Este legala cererea lor si ce se intampla daca nu o respect? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Anna-Nektaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 20:37, 30 Iunie 2020
Inteleg ca respectiva conducta a OMV este pe domeniul public.
Pentru a va construi casa aveti nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie, iar proiectul tehnic intocmit de o firma autorizata, printre altele, trebuie sa detina si avizul OMV.
Nu veti obtine avizul OMV decat daca respectati cei 20 de m impusi. Masura face parte din obligatia respectarii normelor psi.
Conducta este in pământ pe terenul cumpărat.
Dacă prin Certificatul de Urbanism vi s a cerut aviz de la OMV și acesta e obținut, trebuie respectat. Se va elabura DTACul conf avize și sau studii.
Dacă nu e solicitat prin Certicatul de Urbanism veți putea construi după obținerea Autorizației de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiatii electromagnetice assportiva assportiva Buna ziua ! Am un teren pe care vreau sa construiesc o casa, insa el este situat vizavi de un releu GSM (de semnal). Am inteles ca aceste relee emit unde ... (vezi toată discuția)
Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)
Conducta apa intre case Victor Diaconescu Victor Diaconescu E permis sa existe conducta alimentare apa oraș amplasată intre case la 1 m de acestea? (vezi toată discuția)