avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical ingrijire copil pana la 2 ani dupa ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical ingrijire copil pana la 2 ani dupa concediu crestere copil

Buna ziua.Numele meu este Simona si am o mare nelamurire.Acum 2 ani,am nascut o fetita.Pe 13.11.2009 ea a implini 2 anisori.Dupa data de 14.11.2009 mi/am bagat concediu medical dar tot pt copil.M/ar interesa ce venituri se iau in calcul acum? Medicalul este platit 85% din salariu realizat acum 2 ani sau din indemnizatia ce am primit.Va multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:17, 3 Februarie 2010
Sa va traiasca fetitza!

OUG 158/2005-Art. 26. - (1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Art. 30. - Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii

Pentru a putea consitui stagiu de cotizare ar trebui sa luati de la Agentia locala pentru prestatii sociale (de unde ati primit indemnizatia CIC) adeverinta cu indemnizatia primita,adeverinta pe care o depuneti la angajator.
Va multumesc din suflet pt raspuns.Daca am inteles bine acum Concediul Medical se va plati 85%din indemnizatie.
85 % din baza de calcul,ceea ce inseamna ca la dvs. baza de calcul a fost acordarea indemnizatiei CIC.
Buna dimineata.Va multumesc frumos.O zi buna
Daca valoarea neta a indemnizatiei pt crestere copil primita in ultimele 6 luni este de 1000ron, se calculeaza brutul aferent acesteia si in baza lui se calculeaza media zilnica pe ultimele 6 luni? Sau cum?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal ContSters243704 ContSters243704 cred ca au claculat gresit banii p co d risc d luna asta eu am un salar brut d 492 euro * 4.5059(euro din 30 noiembrie)=2216.90 lei/ brut * 75%( din brut pt ... (vezi toată discuția)
Baza legala la baza de calcul concediu medical la intoarcerea din cresterea copilului rodica enescu rodica enescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La intoarcerea din cresterea copilului (oct.2009) in prima zi mama prezinta certificat de concediu ... (vezi toată discuția)