Buna ziua.Numele meu este Simona si am o mare nelamurire.Acum 2 ani,am nascut o fetita.Pe 13.11.2009 ea a implini 2 anisori.Dupa data de 14.11.2009 mi/am bagat concediu medical dar tot pt copil.M/ar interesa ce venituri se iau in calcul acum? Medicalul este platit 85% din salariu realizat acum 2 ani sau din indemnizatia ce am primit.Va multumesc anticipat#-o
OUG 158/2005-Art. 26. - (1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Art. 30. - Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii
Pentru a putea consitui stagiu de cotizare ar trebui sa luati de la Agentia locala pentru prestatii sociale (de unde ati primit indemnizatia CIC) adeverinta cu indemnizatia primita,adeverinta pe care o depuneti la angajator.
Daca valoarea neta a indemnizatiei pt crestere copil primita in ultimele 6 luni este de 1000ron, se calculeaza brutul aferent acesteia si in baza lui se calculeaza media zilnica pe ultimele 6 luni? Sau cum?