avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Insulta / Calomnie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Insulta / Calomnie ?

Buna ziua , in urma cu câteva luni am pus trimis un video la un ziar local în care eram victima unei agresiuni , agresorul fiind un funcționar public. După ce a văzut imaginile in ziar cu infracțiunea săvârșită de el (Constatata de procuror ulterior) in dreptul la replica a afirmat că "sunt bolnava psihic și nebuna "... Ceea ce a și apărut în ziar ! martor fiind ziaristul

Individul este cercetat penal în prezent pt infracțiunea filmata de mine..

Întrebarea este, pot sa il chem în judecată pt "calomnie/insulta " pt cele afirmate ? Ar fi articolele 72-75 din codul Civil ?

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Calomniat pe blog DISCREET SECURITY DISCREET SECURITY De cateva saptamani un individ ma calomniaza sistematic pe blog-ul sau personal. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa ma apar PENAL/CIVIL. Va ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez? parchetului sau judecatoriei virgild virgild Am fost amenintat, insultat si injurat de catre seful direct in timpul exercitarii atributului de putere publica (ambii fiind functionari publici si in timpul ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios teo2304 teo2304 Buna ziua, mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce... Persoana ... (vezi toată discuția)