avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cui trebuie sa ma adresez? parchetului sau judecatoriei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cui trebuie sa ma adresez? parchetului sau judecatoriei

Am fost amenintat, insultat si injurat de catre seful direct in timpul exercitarii atributului de putere publica (ambii fiind functionari publici si in timpul programului). Cui va trebui sa ma adresez pentru infractiunile de ultraj, calomnie, insulta? Instantai sau parchetului? Prin plangere prealabila?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:36, 21 Decembrie 2010
Plangere se depune la parchetul de pe langa judecatoria
in raza caruia locuiti sau a fost savarsita fapta!
Plangerea nu se adreseaza judecatoriei.
Plangerea o puteti formula si introduce la parchetul de pe langa instanta competenta,cu conditia sa detineti mijloacele de proba pentru a dovedi cele relatatate(acte,martori,alte probatorii acceptate de lege).
In situatia in care plangerea dvs penala nu va putea fi probata,este posibil ca respectiva persoana sa se indrepte impotriva dvs,la randul sau,cu plangere penala pentru denuntare calomnioasa
In primul rand e nevoie de probe. daca aveti probe e foarte bine (probe : video, martori, etc).
Depuneti o sesizare la Parchetul de pe langa Judecatoria de domiciliu. Mai mult decat atat puteti chema in fata instantei civile pt daune morale, asta mai ales daca de fata au fost mai multe persoane si imagine dvs. a avut de suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)