avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren

Buna ziua! Am cumparat un teren de la socri cu contract de vanzare cumparare pe care si ei l-au cumparat la randul lor in cota de 3/8 dintr-un teren. Ceilalti 2 proprietari unul are 1/8 iar celalalt are 4/8, din informatii cei doi au decedat si urmasii au mostenit cele 5/8. Mentionez ca terenul a fost impartit de la inceput cele 3/8 fata de cele 5/8 este despartit de o cale ferata si un drum de centura, Cele 3/8 a ramas in intravilan si in folosinta fara intrerupere din 1958 iar cele 5/8 in extravilan care a fost luat de CAP si restituit cu titlu de proprietate catre mostenitori. Intrebarea e cum pot intabula cota parte a mea de 3/8 si sa pot construi daca mostenitorii celor 5/8 care au primit terenul cu Titlu de proprietate nu au pretentie din terenul meu dar nici nu vor sa semneze ca sunt de acord cu intabularea terenului.
In CF apar tot proprietarii cu cota 1/8 si 4/8 si noi cu 3/8, desi ei sunt decedati si mostenitorii au primit cu Titlu de proprietate
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
cimpic, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren / chitanta de mana cu martori bukinst bukinst Un numar de 4 mostenitori, din 5, ai unui autor decedat (matusa) au vandut in 1994, un teren intravilan cu chitanta, neexistand titlu proprietate. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Intabulare cadastrală după moştenire Kolcsar Hajnal Kolcsar Hajnal Am moştenit împreună cu fraţii mei mai multe terenuri intravilane şi extravilane de la părinţi decedaţi. Am obţinut certificatul de moştenire şi ... (vezi toată discuția)