avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a modificat cumva legea mamelor, in ceea ce priveste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a modificat cumva legea mamelor, in ceea ce priveste al doilea copil?

Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca s-a modificat cumva, acum in decembrie, legea mamelor, in ceea ce priveste indemnizatia pentru al doilea copil?Adica pot beneficia de 85% din veniturile pe ultimele 12 luni (asta daca ma duc la serv. o luna sau doua dupa ce primul copil implineste 2 ani) sau este precizat faptul ca beneficiez de 600 RON.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 16 Decembrie 2009
Potrivit noilor prevederi, in cazul sarcinilor multiple, familia va primi, pentru primul copil, indemnizatia in cuantum de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei, iar incepand cu cel de-al doilea copil, va primi indemnizatia de 600 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU in aprilie 2010 am nascut doi baieti gemeni. Actual primesc indemnizatia de crestere copil astfel: 85% (in limita a 4000 RON)pt un copil si 600 RON pentru cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU Legat de decizia ICCJ, am citit paragraful de mai jos intr-un articol : \"Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prevede ca indemnizatia lunara pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al ii lea copil m.iorgov m.iorgov Buna ziua. Am si eu o nelamurire. In 03.08.2007, am nascut primul copil, iar pana in 01.01.2009 am avut o indemnizatie de 600 lei. Din 01.01.2009 am avut o ... (vezi toată discuția)