avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

Salut, mi s a reținut permisul pentru alcoolemie acum 2 ani(alcoolemie mare), mi s a finalizat procesul acum câteva zile (dacă in 10 zile nu se face apel rămâne așa).
Mi s a dat 2 ani cu supraveghere și trebuie sa respect anumite condiții ce vor fi impuse de ofițerul de probațiune plus 60 de zile in folosul comunității și cheltuieli judiciare.
Întrebările mele ar fi:
1) ce se întâmpla cu permisul? Nu scrie nimic in hotărârea aceea despre permis. Știu ca va fi anulat dar după cât timp pot sa dau iar examen pentru permis?
2) eu locuiesc si muncesc in Anglia, știe cineva dacă îmi va fi refuzat dreptul de a pleca înapoi și dacă trebuie sa stau 2 ani in țara pentru a îndeplini condițiile puse?
Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Matei555 , utilizator 18:31, 6 Iulie 2020
Buna ziua, 2 ani supraveghere, dar care este solutia? Suspendare/amanarea aplicarii pedepsei?
Puteti parasi tara, problema este ca sunteti la dispozitia celor de la probatiune, pt. ca in cazul neexecutarii muncii, pot formula, si o vor face, o cerere de revocare a amanarii sau a suspendarii, in functie de ce solutie ati primit.
Presupun ca e suspendare, daca ziceti ca e alcoolemie mare. Permisul este anulat cf. Codului rutier, iar in acest caz puteti sustine examenul dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Duca Oana, Avocat
Buna ziua, am primit un an și 4 luni închisoare dar mi s a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere de 2 ani.
Da, ramane valabil ce am scris mai sus.
Sărut mâna doamna, va mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat dupa proces penal( conducerea de autovehicul sub influenta substantelor psihoactive) SQLLove SQLLove Dupa ce imi scrie numele si toate informatile referitoare la persoana mea: La pedeapsa de 1 an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Restituire permis Emil01 Emil01 In cazul sentintei urmatoare:\"Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Baut la volan mereu aceiasi mereu aceiasi Buna seara, as dori daca se poate sa imi dati si mie un raspuns:am un prieten care a fost gasit la volan cu alcoolemia 0,81 in aerul expirat si 2 cind i s a ... (vezi toată discuția)