avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Eliberare certificat fiscal achizitii intracomunitare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Eliberare certificat fiscal achizitii intracomunitare pe cod caen 4511

Buna seara,

Sunt administrartorul unui srl cu cod caen 4511, ce se ocupa strict cu importul si comercializarea autoturismelor aub 3.5t, cumparate din U.E. nefiind platitor de TVA si cumparand in baza achizitiilor bunurilor second hand.
Am sediul in judetul Ilfov si nu reusesc sub nicio forma sa ajung la un compromis cu cei de la Primarie, mai exact cu cei de la taxe si impozite.

Nelamuririle mele sunt:

1. Trebuie sa traduc fiecare factura in parte, documentele masinii(brief mare+brief mic) pt a ma inregistra cu ele la serviciul taxe si impozite?

2. Este suficienta o declaratie pe proprie raspundere ca mijloacele auto sunt inregistrate ca marfuri, pt a fi scutit de impozit?

3. Este necesar CIV-ul de Romania pt a lua in evidenta masina, sau sunt de ajuns documentele traduse?

4. Dupa ce se efectueaza o vanzare trebuie scos fiscal pt fiecare masina in parte sau este suficient un fiscal general in care se atesta faptul ca firma nu are datorii avand codul caen 4511.

5. Au dreptul sa refuze luarea in evidenta a unei masini daca nu are cartea de Romania?

6. Daca nu inregistrez masina in termen de 30zile, fiind achizitie intracomunitara ci nu achizitie din Romania, au dreptul de a ma sanctiona?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare masini second-hand CAPBUN CAPBUN Buna ziua, - as dori sa stiu daca pentru achizitiile intracomunitare de masini second-hand trebuie depus si decontul special de tva 301, eu am depus pana acum ... (vezi toată discuția)