avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod CAEN 4511

Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu factura in data de 10.05.2012.
Am facut toata demersurile pentru al 2 rand de numere rosii.
Am platit taxa de inmatriculare ( foarte mult !)
Si acum am ajuns la PRIMARIE pentru a fi luata in evidenta si sa platesc impozitul. Aici imi cere certificat de radiere fiscala emis petru fima X cu date autoturismului. Eu am un certificat fiscal emis pentru firma X ca nu are datorii.
Am sunat la firma si au zis ca este de ajuns acel certificat fiscal cum ca firma nu are datorii, deoarece ei nu declara masinile si apoi sa le radieze datorita acestui cod caen 4511.

Primaria nu a auzit de achizitii intracomunitare de autorurisme second- hand si de aceasta scutire.

Intrebare: unde gasesc scris ceva cu privire la aceasta scutire( o lege, un articol), ca nu mai trebuie sa declara masina petru ca este considerat fond marfa. Asa este trecut pe factura( 1 masina, 2 fond - marfa).
Cel mai recent răspuns: Ioana Carp , Avocat 14:57, 12 Iulie 2012
Teoretic asa este, trebuie prezentata dovada ca fostul proprietar si-a radiat autoturismul din evidentele organului fiscal unde a avut-o inregistrata. Masura exista tocmai pentru ca autoturismul sa nu fie supus impozitarii, in acelasi timp, de catre doua organe fiscale diferite.
art. 261 alin. 4 din codul fiscal, introdus prin OUG 125/2011, prevede ca dupa prima inmatriculare/inregistrare (in intelesul prezentului titlu) mijlocul de transport nu mai poate fi considerat marfa si pentru acesta se datoreaza impozit pe mijloacele de transport.

normele metodologice prevad : 95. În cazul în care proprietarii, persoane fizice sau juridice străine, solicită înmatricularea/înregistrarea temporară a mijloacelor de transport în România, aceştia au obligaţia să achite integral impozitul datorat, pentru întreaga perioadă pentru care solicită înmatricularea/înregistrarea, la data luării în evidenţă de către compartimentele de specialitate ale autorităţii administraţiei publice locale.

inteleg ca vanzatorul nu a inmatriculat vehiculul, deci ramane marfa si nu mijloc de transport pentru care sa datoreze impozit.

cred ca solutia este sa depuneti cererea scrisa de luare in evidenta cu actele pe care le aveti, iar cu refuzul autoritatii- in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fiscala pentru autoturism achizitionat de firma cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am intampinat o problema pentru un autoturism achizitiona din Belgia. Istoric. Pe data de 10.05.2012 firma X... intreprindere indoviduala cu cod ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina castigata la un concurs RomeoE RomeoE Buna ziua, Am achizitionat de curand o masina castigata ca premiu la un concurs. Masina nu a fost inmatriculata pana acum, avand doar numere rosii scoase ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto sh dov76 dov76 In data de 03.02.2023 am cumparat un autoturism, neinmatriculat in România, de la o firma cu codul caen 4511. Pentru aceasta, in vederea inmatricularii, am ... (vezi toată discuția)