avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare masina castigata la un concurs
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare masina castigata la un concurs

Buna ziua,

Am achizitionat de curand o masina castigata ca premiu la un concurs.
Masina nu a fost inmatriculata pana acum, avand doar numere rosii scoase de firma care a oferit masina ca premiu.
Am incercat sa inmatriculez masina, dar de la finante locale mi se cer certificate fiscale atat de la fostul proprietar cat si de la firma care a oferit masina ca premiu. Fiscalul de la fostul proprietar il pot obtine eu, am procura, dar pentru a il obtine mi se cere certificat fiscal de la firma.
Firma care a oferit masina ca premiu spune ca ei nu imi pot da certificat fiscal deoarce, spun ei, au inregistrat masina in contabiliate ca marfa si nu a fost inregistrata la finante publice.

Ma poate ajuta cineva cu sfaturi despre cum ar trebui sa procedez? Trebuie sa iau vreun act care sa ateste ca ei au inregistrat masina ca marfa? Ce act sa cer?
Cel mai recent răspuns: RomeoE , utilizator 13:56, 14 Februarie 2014
Conform codului fiscal 2014.

CAP. 4
Taxa asupra mijloacelor de transport
ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
(3) În cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, pe întreaga durată a acestuia, impozitul pe mijlocul de transport se datorează de locatar.
(4) În cazul în care contractul de leasing încetează altfel decât prin ajungerea la scadenţă, impozitul pe mijlocul de transport este datorat de locator.
(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înțelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înțelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă și pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.

Deci inainte de inmatriculare este considerat marfa si nu se datoreaza impozit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto mariasympatico mariasympatico In ce situatii se aplica art. 261 alin e din Codul Fiscal , respectiv\\"mijlocul de transport este datorat de locator. (5) Până la prima ... (vezi toată discuția)
Impozitul auto loccomale loccomale BUNA ZIUA , VA SUPUN ATENTIEI URMATORUL CAZ : IN CAZUL CONTRACTULUI DE LEASING FINANCIAR AUTO , DE LA CE DATA PLATESTE UTILIZATORUL IMPOZITUL AUTO LA ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)