Buna ziua. Am fost surprins in localitate (limita 50 km/h) cu 133 km/h, deci +83 km/h fata de limita, permis suspendat 90 zile plus amenda 2900 (650 in 15 zile). Inainte sa termin mesajul, era miezul noptii (trecut de ora 1), pe un drum extrem de drept, larg, pe unde nimeni nu circula sub 100 km/h, fara case/blocuri/oameni, deci nu am pus pe nimeni in pericol. Permisul il am din Februarie, deci inca sunt incepator.
1. Avand in vedere ca sunt incepator, pot reduce aceste 90 zile la 30 prin acel examen de redobandire?
2. Dupa ce primesc acasa scrisoarea ca mi se adauga 30 zile la suspendare, prin examenul de redobandire pot elimina aceste 30 zile?
3. Domnul politist n-a vrut sa-mi arate omologarea si verificarea metrologica etc.., era obligat sa faca asa ceva, sau am citit prost pe internet la acel moment? (Daca nu le-a prezentat, este motiv de contestatie?)
4. De ce, de la 2900 lei amenda, in 15 zile sunt doar 650? N-ar fi trebuit 1450?
5. Ce motive mai des intalnite as putea gasi pentru castigarea contestatiei?
6. Daca fac contestatie si este refuzata, voi primi 150 zile? (90 initial + 30 incepator + 30 contestatie), daca da, dupa contestatie se poate da examenul de redobandire?
7. Daca, intre timp, iau examenul pentru categoria A, am voie sa conduc motociclete, sau trebuie sa astept sa treaca suspendarea? Permisul este universal (pt toate categoriile), sau daca foloseam un vehicul cat. B la timpul suspendarii, le pot folosi pe celelalte?