avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua, am absolvit liceul pe data de 29.05.2020, eu frecventand cursurile la zi. Sunt insarcinata in 5 luni in prezent, iar eu la inceputul lui noiembrie trebuie sa nasc. Am inteles ca eu sa pot primi indemnizație de crestere copil ar fi necesar sa primesc acel somaj dupa finalizarea studiilor si sa il intrerup in momentul in care nasc. Am nevoie va rog de indrumare in situatia aceasta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 9 Iulie 2020
Buna ziua,
Luati legatura cu AJOFM si depuneti actele pentru acel somaj.
Dupa nastere... anuntati la AJOFM acest lucru pentru a intrerupe acordarea indemnizatiei pentru somaj si depuneti la primaria de domiciliu actele pentru a primi indemnizatia pentru Concediu Crestere Copil-CCC
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șomaj 2020: Cum pot cere absolvenții de liceu și facultate indemnizația de șomaj în acest an
www.avocatnet.ro/articol_550...
Bună ziua, M-am angajat în august 2019 ca, casier comercial, iar între timp am descoperit ca sunt însărcinată. Am muncit până în februarie 2020,în martie 2020 am nascut și nu am avut acele 12 luni de muncă și nu am putut beneficia de prenatal. Am primit concediul medical de 126 de zile, acum l-am terminat, iar medicul de familie mi-a spus că o sa-mi dea o adeverință pentru indemnizație creștere copil. Pot beneficia? Astept un răspuns urgent, vă rog.
Buna ziua,
Ce ocupatie ati avut in perioada Aprilie 2018-Martie 2020?
In 2018 am jucat handball la Clubul Sportiv Dinamo, iar în august 2019 am lucrat ca, casier comercial până în februarie 2020. In martie am născut si am primit 126 de concediu medical
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pentru creșterea copilului AlexandraLarisa AlexandraLarisa Bună. As dori sa întreb, eu am lucrat din 18 Ianuarie 2018, am rămas însărcinată în Februarie și am născut pe 2 Noiembrie, am avut concediu de 126 ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul ... Maria Pavel Maria Pavel Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul acesta si din luna octombrie sunt in somaj pana in luna martie, urmeaza sa nasc in luna iulie ... (vezi toată discuția)