avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua, am absolvit liceul pe data de 29.05.2020, eu frecventand cursurile la zi. Sunt insarcinata in 5 luni in prezent, iar eu la inceputul lui noiembrie trebuie sa nasc. Am inteles ca eu sa pot primi indemnizație de crestere copil ar fi necesar sa primesc acel somaj dupa finalizarea studiilor si sa il intrerup in momentul in care nasc. Am nevoie va rog de indrumare in situatia aceasta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 9 Iulie 2020
august 2019 - februarie 2020 ..... 7 luni luate in calcul

Ce statut ati avut in perioada aprilie 2018 - iulie 2019 ? .... va mai trebuiesc minim 5 luni in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit .

La CS Dinamo ati avut contract ? Daca da, in ce perioada?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar din februarie am avut 126 de zile de concediul medical. Astea nu se pun? Ca am fost plătită. Iar la Cs Dinamo am avut contract 2 sezoane. Am încercat la muncă sa aduc o adeverință precum ca am avut salariul si contract, dar nu ma ajutat cu nimic.

Cornel Vasile a scris:

august 2019 - februarie 2020 ..... 7 luni luate in calcul

Ce statut ati avut in perioada aprilie 2018 - iulie 2019 ? .... va mai trebuiesc minim 5 luni in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit .

La CS Dinamo ati avut contract ? Daca da, in ce perioada?

Se iau in considerare si cele 126 de zile de concediu maternal ( pre si postnatal).
Acest concediu, cele 126 de zile, a fost platit?
Ati avut contract de munca perioada cat ati jucat handbal?
Daca nu... ce tip de contract ati avut, ce scrie in el?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Ionut.ion, utilizator
Postnatalul nu intra in calculul perioadei eligibile pentru CCC....

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru creșterea copilului AlexandraLarisa AlexandraLarisa Bună. As dori sa întreb, eu am lucrat din 18 Ianuarie 2018, am rămas însărcinată în Februarie și am născut pe 2 Noiembrie, am avut concediu de 126 ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal patrichisimona patrichisimona Buna ziua as dori sa ma lamuriti ,sant insarcinata in luna a 9-a ,am lucrat in invatamant pana in august 2014 timp de 2 ani ,cu salariul brut de 1400 de lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul ... Maria Pavel Maria Pavel Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul acesta si din luna octombrie sunt in somaj pana in luna martie, urmeaza sa nasc in luna iulie ... (vezi toată discuția)