avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie permis de conducere

Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de certificat de grefa si ca trebuie sa astept numarul dosarului ca sa ma pot duce la politie sa-mi ridic permisul pana la solutionarea cazului.

[ link extern ]

Aici apare contestatia si nr de dosar, am scos hartia si am fost la IPJ Prahova unde mi s-a comunicat ca ei nu au permisul meu si sa revin in alta zi..
Dupa ce am plecat, am fost si la politie la mine in comuna sa pun o intrebare legata de permis si mi-au spus ca nu am drept de a conduce pana nu se solutioneaza cazul...eu ce sa mai cred?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
valentinmanumesc, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 23:33, 27 Iunie 2022
Spuneti exact cine vi l-a luat, de unde, in ce zi.
Articolul 190 din HG1391/2006
(1) În cazurile prevăzute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, după caz, politistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberand dovada inlocuitoare cu sau fără drept de circulatie, după caz.
(2) Permisul de conducere retinut în condiţiile alin. (1), împreună cu un raport de retinere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai tarziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada inlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savarsita fapta, care are obligaţia sa faca imediat menţiunile corespunzătoare în evidenta conducătorilor de autovehicule şi tramvaie.
(3) Raportul de retinere, precum şi documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare reţinute unui conducator de autovehicul care poseda permis de conducere sau certificat de inmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.
Articolul 191
(1) În situaţia în care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenţa a altui judet decat cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, până când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, după care îl trimite serviciului politiei rutiere al judeţului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.

Articolul 118 din OUG 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
latka, moderator
In localitatea Cocorăștii Colț, Prahova pe data de 05.07.2020. Am fost azi la sectia lor si mi-au spus ca permisul nu este nici la ei si ca nu pot conduce pana la solutionarea cazului ca degeaba ma duc la politie
Cei de la IPJ Prahova mi-au spus dupa ce le-am dat foaia cu nr de la dosar de pe portal just ca permisul nu e la ei.. nu stiu ce sa mai fac...
Asta e legea, asta e politia română. Sunt obligati sa va dea permisul inapoi, IPJ Prahova.
Determinarea imbibației de alcool în aerul expirat este ilegalș. Pebtru argumente folosiți telefonul sau mail-ul prsonal..
ing. Ioan Ciobanu
Adica testarea cu etilotestul este ilegala?

Ioan Ciobanu a scris:

Determinarea imbibației de alcool în aerul expirat este ilegalș. Pebtru argumente folosiți telefonul sau mail-ul prsonal..
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Permis suspendat loryalexandra loryalexandra Buna seara, am fost testat cu echilotestul de catre organele de politie. Mi-a iesit alcoolemie 0.07, in conditiile in care nu am conaumat alcool. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la rutiera! dogele dogele Buna ziua! De vreo doua luni e o nebunie la mine in oras. E plin de echipaje de politie care te opresc in trafic si te ,,testeaza\". A fost zi in care am fost ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit de politie, mi s-a facut testul de alcool si a iesit ... georges44 georges44 Am fost oprit de politie, mi sa facut testul de alcool si a iesit zero, apoi testul de substante psihoactive unde mi-a iesit consum de cocaina, Am fost dus de ... (vezi toată discuția)