avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit de politie, mi s-a facut testul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit de politie, mi s-a facut testul de alcool si a iesit ...

Am fost oprit de politie, mi sa facut testul de alcool si a iesit zero, apoi testul de substante psihoactive unde mi-a iesit consum de cocaina, Am fost dus de mi sau prelevat probe de sange si urina si mi-a fost retinut permisul. Mentionez ca nu am consumat niciodata substante psihoactive. Am inteles ca pentru rezultat se asteapta chiar si un an de zile sau chiar mai mult din lipsa de personal la Institutul de medicina legala din capitala.
Cei de facut in cazul acesta eu fiind sofer am pierdut si locul de munca.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:27, 26 August 2022
In prima faza ati putea discuta cu Politia/cei de la IML pentru a plati dvs. testele ( ele nu se fac mai repede nu pentru ca nu ar fi personal ci pentru ca nu sunt bani pentru reactivi.... pentru a le face mai repede).

Apoi, daca testele ies negative, poate va spune un avocat daca puteti cere daune de Politie pentru faptul ca ati pierdut job-ul...
Daca v-a fost intocmit PV de contraventie si v-a fost suspendat permisul, atunci depuneti plingere contraventionala impotriva sa si solicitati anularea acelui PV, intrucit nu exista proba INML care sa ateste acest lucru. Cel putin va puteti recupera rapid permisul :
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
[ link extern ]

Asa puteti lungi semnificativ procesul, exista si faza de apel, pina atunci ies rezultatele. Dar aveti permisul in buzunar.

Permisul nu poate fi retinut, pentru ca
Articolul 111
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri:
........
b) când titularul acestuia a săvârșit una dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1) și la art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;

Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca stiti ca sunteti nevinovat se impune sa va angajati urgent avocat.
În caz contrar, puteți astepta mai mult de un an fără sa mai conduceți.
Este util de știut ca avocatul nu se angajează doar pentru a vorbi la instanță, asa cum cred foarte mulți în mod greșit în ziua de astazi.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt din bucurești iar în concediu la munte, la un filtru local, ... eugenyuss1961 eugenyuss1961 Sunt din București iar în concediu la munte, la un filtru local, am fost testat cu etilotest marca ARUB 0865, rezultând 0,03 mg/l, aer expirat, apoi am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat loryalexandra loryalexandra Buna seara, am fost testat cu echilotestul de catre organele de politie. Mi-a iesit alcoolemie 0.07, in conditiile in care nu am conaumat alcool. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)