Am ieșit anticipat la pensie în 2009, deci cu L.19/2000, punctajul total s-a împărțit la 30. La limita de vârstă, în 2012 am prins L.263/2010, iar raportarea punctajului s-a făcut la 33 ani și 8 luni (33,666). Am făcut cerere la C.de Pensii să-mi acorde indicele de corecție, bineînțeles că au refuzat. Mă sfătuiți să merg în instanță? Am în Dec. CCR 776/2019 motivele invocate de ÎCCJ, în art.12 și 14. Cum, alte Curți de Apel au dat decizii favorabile la cei pensionați medical, înainte de Dec. CCR 702 ( vezi Dec. 816 /2015, a C. de Apel Timișoara) aș putea avea șanse? Sau mai am speranță doar în aplicarea punctului de referință, dacă s-o găsi cineva să mai respecte legea în 2021? Vă mulțumesc
Doamne ajută, dacă va avea cine să aplice măcar punctul de referință din lege. Problema este că mulți dintre noi, pensionați de prin 2012 am pierdut o grămadă.
Cea mai mare porcărie, L. 263, să reduci din drepturi mărind stagiul complet, ca apoi să le compensezi doar pe jumătate cu un indice aplicat numai unora, care indice, variază în fiecare an, când scade cănd crește cum vrea INSSE; ca dacă-mi spune cineva că economia pe anul trecut a fost înfloritoare....... pt. ca cei pensionați anul acesta să aibă 1,41, când în anii trecuți a fost și 1,07.....asta chiar e” echitate socială”? Și de ce să fiu eu legat de economia dintr-un an, bun sau rău, numai pt. că ”mi-a picat sorocul” atunci. Ce n-am făcut eu și a făcut cel ce iese anul acesta?
Drept care am să merg, totuși în instanță, poate o mai judeca cineva acolo cum trebuie, așa cum a făcut-o C.de Apel Timișoara în Dec. 816/3,06,2015, Ac. decizie ar trebui luată ca un reper pt. alte instanțe! Vă mulțumesc mult pt. răspuns.
Bună seara, mă simt obligat să vă anunţ că am făcut actiune în instanţă pt. mine şi încă 6 prieteni şi, deocamdată, după toate amânările am primit 2 soluţionări favorabile, la Buc şi Bihor:
16.11.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: C4
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea precizată. Obligă pârâta să emită decizie de pensie prin care să revizuiască drepturile de pensie de limită de vârstă ale reclamantei cu acordarea indicelui de corecţie prevăzut de art. 170 din Legea nr. 263/2010, începând cu data de 01.01.2013. Obligă pârâta la plata către reclamantă a diferenţei dintre pensia cuvenită conform prezentei sentinţe şi pensia efectiv încasată, începând cu data 01.01.2013 până la data 09.02.2020, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII a Civila Conflicte de Munca si Asigurari Sociale. Pronunţată azi, 16.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre 6298/2020 16.11.2020
Indice de corectie
peflori
decizie de pensie anticipata partiala emisa in iulie 2019, calculata cu indice de corectie 1,2, nepusa in plata, este modificata in decizie de pensie la ... (vezi toată discuția)