avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fără permis - rechizitoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fără permis - rechizitoriu

Am primit un rechizitoriu pentru comiterea celei de a doua infracțiuni de conducere fără permis in timpul perioade de încarcerare de la prima abatere (sentința cu suspendare). Acolo se dispune trimiterea in judecată in stare de deținere. Ce pot face? Se poate evita închisoarea in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: TiberiuCiprian , utilizator 15:01, 10 Iulie 2020
Trebuie sa explicati exact situatia de fapt.
Daca veti fi gasit vinovat si condamnat pentru cea de-a doua fapta savarsita in termenul de supraveghere, regula este ca se revoca si se executa in regim de detentie.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie sa explicati exact situatia de fapt.

Doriți să scriu mai multe detalii pentru a înțelege contextul sau...?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
TiberiuCiprian, utilizator

Duca Oana a scris:

Daca veti fi gasit vinovat si condamnat pentru cea de-a doua fapta savarsita in termenul de supraveghere, regula este ca se revoca si se executa in regim de detentie.

Dosarul se afla acum in camera preliminara - este posibila reținerea și pe timpul judecării cauzei. Spre exemplu, în cazul primei abateri fapta a fost comisa in 2015, iar sentința a fost data in 2018. Prin “se dispune trimiterea în judecată în stare de deținere” se înțelege inclusiv faptul că și pe parcursul perioadei de judecată se va lua decizia detenției?

Mulțumesc!
Da, vroiam mai multe amanunte.
Prin “se dispune trimiterea în judecată în stare de deținere” se înțelege inclusiv faptul că și pe parcursul perioadei de judecată se va lua decizia detenției?

Daca asta scrie in rechizitoriu si dvs sunteti liber, este o eroare materiala.

Alte discuții în legătură

Ma prins fara permis daniel dan daniel dan Ma prins a doua oară fara permis ce se poate intampla având în vedere că mai am o condamnare de 5 luni pe un termen de 2 ani cu suspendare (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
La ce pedeapsa sa mă aștept? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna seara. Dupa o condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare, s-au intamplat 2 noi infractiuni, respectiv 2 dosare penale pentru coducere fara permis si ... (vezi toată discuția)