avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul poate motiva legal neplata concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul poate motiva legal neplata concediului medical prin datoria pe care o are CNAS fata de acesta?

Multumesc tuturor consultantilor pentru ajutorul pe care il ofera gratuit!
O informatie corecta la timp este nepretuita.
Angajatorul meu incearca sa motiveze ca nu va plati concediul medical pana la recuperarea unor sume restante de la CNAS.
L-am notificat, am sesizat la ITM si la CNAS, iar acum intentionez sa ma adresez Tribunalului.Refuzul lui de a plati e practic o ,,sanctiune'' pentru ca,imbolnavindu-ma nu am mai putut lucra.
Este indreptatit sa nu plateasca concediul medical pe noiembrie 2009 daca CNAS nu i-a restituit indemnizatiile platite in octombrie 2009?
Am nevoie de un avocat specializat pe litigii de munca pentru Tribunalul Hunedoara.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:30, 16 Decembrie 2009
Buna seara.Nu angajatorul nu este indreptatit sa nu va achite concediul medical, indiferent de litigiul pe care acesta il are cu CNAS.
OUG 158/2005

Art. 47. (2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Multumesc!
Am nevoie de un avocat specializat pe litigii de munca pentru Tribunalul Hunedoara.
nnadinaa@yahoo.com
Puteti cauta si pe acest forum la consultanti selectand judet Hunedoara si la profesie avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Mayrra Mayrra Buna seara, Daca am trait in concubinaj si avem un copil impreuna pe numele concubinului si eu sunt angajata la firma lui cum pot sa imi recuperez banii de la ... (vezi toată discuția)
Prenatal Bea.n Bea.n Ce pot sa fac daca firma la care lucrez...refuza sa plateasca prenatalul?sunt obligata sa astept banii de la Cnas..cine poate sa traiasca fara venit? (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical beldie beldie Cum se face plata certificatului medica, lunar de angajator sau dupa recuperarea sumelor de la Casa Nationala de Sanatate? Am un caz in familie, accidentul s-a ... (vezi toată discuția)