Incepand cu anul 2018 contributiile s-au transferat in cea mai mare parte de la angajator la angajat (de la angajat se retine 25% CAS, 10% CASS ) singura contributie suportata de angajator fiind Contribuţia asiguratorie pentru muncă (CAM) in procent de 2,25 % care se plateste intr-un cont distinct de unde se face distribuirea catre fondul de șomaj, pentru concedii medicale, pentru garantarea creanțelor salariale in procente ce se pot modifica prin legea anuala a bugetului de stat (15% catre Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale; 20% catre bugetul pentru somaj; 5% catre Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale; 40% catre Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate pentru plata concediilor medicale;
20% catre bugetul de stat, intr-un cont distinct ).
va multumesc frumos pentru raspuns!
In luna iunie 2020, pe fluturasul meu de salariu apar urmatoarele:
ASS 5,5%
Somaj 0,5%
CAS 10,5%
Mai multi colegi sunt in aceeasi situatie. Care este procedura legala pentru a rezolva situatia?
Multumesc anticipat!
Bună ziua,
Trebuie să semnalati angajatorului dacă vi s-au reținut intr-adevăr sume pe acele contribuții, care nu mai sunt de peste 2 ani , să verificați sumele din fluturas comparativ cu contractul de muncă.
misa2002_2006
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara, dacă contribuția la fondul de șomaj nu mai este valabilă, fondul de șomaj din ce bani este susținut și ce s-a întâmplat cu toți banii cu care am participat an de an până acum 2 ani și ceva? Unde sunt? De ce nu ni se restituie?! Mulțumesc,
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.