avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... umezeala la fundatie din cauza unui beci construit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

umezeala la fundatie din cauza unui beci construit ilegal de vecini

Buna ziua
Vecinii mei au facut la 30 cm de gardul meu un beci iar deasupra beciului un foisor, lungimea acestora fiind de 10 m paralel cu gardul. De existenta acestui beci am aflat cu stupoare acum cateva zile, Incercand sa elucidez de ce am inceput sa am umiditate si mucegai pe peretii aferenti baii si a unui dormitor, bunul meu vecin m-a salutat, iar in conversatie, eu vazand un alt crater de 2x2x2 in continuarea foisorului lui, l-am intrebat ce mai construieste . Raspunsul lui : "' fac scara exterioara la beci ca sa nu mai intru prin foisor in beci "". Zidul subteran al beciului face ca drenajul natural al apei de ploaie sa fie blocat ceea ce duce la procesul de baltire a apei langa aleeile si fundatia casei mele. Am sesizat disciplina in constructii, li s-a emis Somatie ......ei continua sa lucreze mai departe....Ieri chiar s-au dus la disciplina in constructii si au comunicat ca au ajuns la o intelegere amiabila cu mine, .....Le-am explicat vecinilor ca intelegere amiabila accept numai in forma scrisa, si le-am cerut ca sa nu mai vorbeasca in numele meu si pentru mine fara a avea un act de accord legal cu mine. Astept cu drag si interes sfaturi de la dvs, multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:58, 12 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infiltratiile se datoreaza hidroizolarii defectuoase a beciului.
Cereti vecinului sa intocmeasca cu o firma specializata un proiect de hidroizolare a beciului, ca sa stingeti conflictul.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, cel mai posibil va trebui sa apelati la instanta de judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Factorul care a generat neajunsul este izolatia lipsa sau defectasa a constructiei vecinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli, vecin miki3 miki3 Avem o problema cu noii vecini. Relatez putin situatia: in aceasta primavara a fost vanduta casa din vecinatatea noastra(din fata casei noastre) la 2 persoane ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc alinatug alinatug Buna ziua. Va rog daca stie cineva sa-mi ofere o solutie la problema mea. Aici e vorba de fratele meu dar am sa vorbesc in numele lui. In anul 2008 am cumparat ... (vezi toată discuția)
Apa infiltrata apartament RoxanaCio RoxanaCio Buna ziua! Stam la etajul 1 intr-un apartament, iar etajul 2 este un etaj retras, adica vecinii de sus au terasa mare. Au fost cateva zile mai ploioase si ... (vezi toată discuția)