POPA GHEORGHE a scris:
Referito la, citez: "....as dori sa urmez un master in domeniul ştiinţelor inginereşti ca pe viitor sa pot infiinta un SEPP ..."
Fiind absolvent al unei facultati economice, nu sunt sigur ca puteti urma un master in stiinte ingineresti !?
------------
Citind al.(3) se observa ca al.(1) lit.a) ramane in vigoare, adica absolvirea in domenii fundamentale, tehnice, nu economice.
Sunt în aceeași situație: absolvent de științe economice în 2009, iar între anii 2011-2013 am urmat un master în „Managementul SSM” la Universitatea din Petroșani-Facultatea de Mine. Deci, este posibil să se urmeze un master „ingineresc” cu diplomă de licență în alt domeniu. Trebuie precizat, însă, faptul că pentru a putea presta activitatea de SEPP ca PFA, este necesară o diplomă de licență în științe inginerești (exact cum ați subliniat și dvs. prin articolul din HG 1425 pe care l-ați postat).
În anii anteriori au existat unele ITM-uri care au interpretat în manieră proprie prevederile HG 1425, în sensul în care au aprobat abilitarea ca SEPP și a unor persoane care aveau doar acel master în managementul SSM. Din punctul meu de vedere, este riscant un astfel de demers, întrucât oricând, la o eventuală verificare a dosarelor, e posibil să se constate că nu s-a respectat legislația. Eu am 9 ani de vechime ca inspector SSM la actualul loc de muncă, dar pentru o viitoare abilitare ca SEPP am decis să urmez și o a doua facultate, de inginerie energetică, la absolvirea căreia (în 2021) pot să obțin și autorizarea ANRE, gradele IIA+B. Este unica soluție legală pentru PFA cu obiectul de activitate SEPP.