avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua Doresc sa urmez un curs inspector SSM si as ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua Doresc sa urmez un curs inspector SSM si as dori sa ...

Buna ziua
Doresc sa urmez un curs inspector SSM si as dori sa stiu, inainte de a urma respectivul curs, daca, dupa absolvirea acestui curs, am posibilitatea de a infiinta un PFA sau un SRL si sa prestez servicii in domeniul SSM, catre terti
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 5 Septembrie 2024
Pentru a infiinta un SEPP, este nevoie de abilitarea din partea ITM.
Pentru abilitare de catre ITM trebuie indeplinite conditiile de la
-art. 31 Serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
a) sa dispuna de personal cu capacitate profesionala adecvata si de mijloacele materiale necesare pentru a-si desfasura activitatea;
b) sa fie abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire si protectie si de avizare a documentatiilor cu caracter tehnic de informare si instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in conformitate cu procedura stabilita la art. 35-45.
Seful serviciului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de HG nr- 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau
echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Cursul de inspector ssm (de 80 de ore) este pentru lucrator de nivel mediu. Puteti face parte dintr-un SEPP (nu ca sef) care detine abilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt angajat la o firma srl ca lucrator desemnat ssm si doresc ... Ana Z Ana Z Daca sunt angajt la o firma SRL ca lucrator desemnat SSM si doresc sa imi deschid PFA ca serviciu extern pot in continuare sa ramna si angajat (vezi toată discuția)
Servicii externe ssm floriontehnic floriontehnic Care este diferenta dintre conducatorul unui serviciu intern de prevenire si protectie si conducatorul unui serviciu extern? multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua! as avea p intrebare, daca ma puteti ajuta. sunt absolvet ... Bunduc Cristian Stefan Bunduc Cristian Stefan Buna ziua! As avea p intrebare, daca ma puteti ajuta. Sunt absolvet al unui colegiu tehnic, profil real, specializare matematica-informatica. In momentul de ... (vezi toată discuția)