avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna ziua ,am fost căsătorită in anul 1985 ,in anul 1989 despărțită in fapt in urma căsătoriei rezultă 2 copii.An anul 2000 decedeaza mama mea,in 2001 se face succesiunea la care tatal meu ma despagubeste si îmi ofera o suma de bani cu care este cumpărată o garsonieră.Este mentionat si in hotărârea judecătorească.An anul 2002 decedeaza fostul sot.Anul accesta am dorit să vand garsonieră si nu am putut pentru că trebuie făcută taxa de succesiune după sot.Acum copii cer dreptul cum ca este dobândită in urma căsătoriei.Mentionez am fost despărțită in fapt si garsoniera este cumpărată ca despăgubire de la succesiunea mamei mele este o hotărâre.Multumesc si sanatate t utturor.
Cel mai recent răspuns: Georgetadanielastroe , utilizator 19:52, 16 Iulie 2020
ce este mentionat in hotararea judecatoreasca? faptul ca tatal v-a oferit sulta?
este irelevant cata vreme nu dovediti ca din acei bani s-a platit garsoniera.
ideal ar fi ca in actul de cumparare sa scrie ca banii provin din mostenire.
faptul ca ati fost despartita in fapt nu va foloseste decat intr-un eventual proces, daca puteti demonstra asta.
Buna ziua in hotărârea judecătorească specifica suma care mia dato tatal meu si că cu aceia sa cumparat garsonieră.Vă multumesc pentru răspuns.
Ideea era sa fie specificat in contractul de vânzare cumpărare ca pretul garsonierei a fost platit din suma plătită de tatăl dvs.
Cata vreme nu s-a menționat acest lucru, iar la momentul achiziționării nu erați legal divorțata, garsoniera este bun comun cu soțul.
Multumesc
Buna ziua,

Garsoniera este bun comun al sotilor, era avantajos sa specificati un contractul de vanzare-cumparare faptul ca pretul a fost platit din suma remisa de tatal dvs.

Acest aspect va fi avut in vedere la partajare.

Alte discuții în legătură

Proprietar sau coproprietar covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 tatal meu a cumparat o garsoniera impreuna cu bunica mea(mama tatalui meu)in acte sant amindoi trecuti,,cumparatori,,primul este tatal ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)